Sayfalar

17 Şubat 2018 Cumartesi

Fesleğen | Reyhan | Peslan

Bir çoğumuz güzel kokusu için evlerimizde saklılarda besler, büyütürüz. Peki fesleğenin ne olduğunu biliyormuyuz.???
 Köylerde Reyhan (fesleğen) kokusu için bahçelerde ve avlularda yetiştirilir. Çoğu kişi sadece koklar. Şifası bilinmez. Halbuki reyhan soğuk rahatsızlıkları, anne sütü artıcı etkileriyle eve içinde bulunan bir şifa kaynağıdır. Bilinen  bir yan etkisi yoktur.

Şifası

Boğmaca : Fesleğen kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
Öksürük, Nezle : Reyhan kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

Bağırsak sancısı : Reyhan tohumu övütülüp balla karıştırılarak yenirse bağırsak sancısını keser.
Mide bulantısı, kusma : Reyhan kaynatılıp balla tatlandırılarak yemeklerle beraber içilir.
Gaz şişlikleri : Reyhan kaynatılıp balla tatlandırılarak yemeklerden sonra içilmeye devam edilir.
Hazım kolaylaştırıcı : Reyhan kaynatılıp balla tatlandırılarak yemeklerden sonra içilmeye devam edilir.
Asabilik, sinir zaafiyeti : Reyhan kaynatılıp balla tatlandırılıp içilmeye devam edilir. Sinirlenince de içilir.
Uykusuzluk : Reyhan kaynatılıp balla tatlandırılarak gece yatmadan 1 ssat önce içilir.
Anne sütü artırıcı : Reyhan kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
Saç bakımı : Reyhan kaynatılıp suyu ile saçlar yıkanırsa saçlara kuvvetlendirir, saç dökülmesini önler.
Yara ve ağız yaraları (aft) : Yaralara lapası sarılır, ağız yaralarına gargara yapılır.
İshal kesici : Reyhan kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir.
Baş ağrısı : Reyhan koklanır, suyu ile baş yıkanır, kaynatılıp balla tatlandırılarak suyu içilmeye devam edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder