Sayfalar

15 Nisan 2019 Pazartesi

Rokanın Faydaları

Salata denince akla roka gelir. rokasız salata duşunulmez. Ağırlıklı olarak tadı acımtırak yet bulunsa da limon ile birlikte tüketildiğinde oldukça lezzetli olan ve herkes tarafından sevilen bir besindir. Roka, ülkemizde ve dünyada yemeklerde ve salatalarda sıklıkla tüketilir.  Akdeniz ve Ege bölgelerinde bol miktarda yetiştirilir.
Bu yoğun tüketiminin sebebi yalnızca lezzetli ve yiyeceklere yakışan bir besin olması değildir. Roka, içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde çok ama çok sağlıklı bir besindir. Bu yönüyle sağlıklı beslenmenin oldukça önemli temel taşlarından biri olabilmektedir.


Rokayı düzenli olarak ve vücuda gerektiği miktarda tüketmek insan sağlığı için oldukça faydalı olmaktadır ve etkileri bazen hızla bazen de uzun vadede görülebilmektedir. Gerekli sıklıkla roka tüketen insanların sağlıklı olması kaçınılmaz bir durumdur.

Rokanın Sağlığa Etkileri

iroka ile ilgili görsel sonucu


1. Antioksidan
Roka muhteşem bir antioksidan özelliği taşımaktadır. Bu sebebiyle düzenli olarak tüketmeyi gerektirmektedir. Rokayı antioksidan özelliğinden dolayı düzenli tüketenler soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi hastalıklardan kolayca korunabilirler. Kış hastalıklarına karşı direnci artırır
2. Kemik.
Rokanın kemik sağlığı için de oldukça büyük faydaları bulunur. Kemik gelişimine katkı sağlayan roka, kemiklerde olması muhtemel hasarların da önüne geçmek için faydalıdır. Dolayısıyla çocuklar, yetişkinler ve yaşlılar kemik sağlıkları için düzenli olarak ve yeterli miktarda roka tüketmelidirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder