Sayfalar

28 Şubat 2018 Çarşamba

Zencefilin Faydaları


Zencefil, hem modern tıpta hem de geleneksel tıpta sıkça kullanılan, dünya üzerinde bilinen en sağlıklı bitkilerin başında gelir. Başlıca kullanıldığı durumlar, mide bulantılarında, soğuk algınlığndaı, sindirim sorunlarında ve öksürük üzerinde son derece etkileri olan zencefilin faydalarını daha yakından inceleyelim.
Çoğunlukla Güneydoğu Asya, Hindistan, Malezya gibi tropikal iklime sahip bölgelerde yetişen zencefil yurdumuzda yetişmemektedir. Ama yine de taze zencefili marketlerden tüm yıl boyu temin edebilmekteyiz. Serin ve kuru ortamda saklanması gerekmektedir. Buzdolabında saklandığında ise bir kaç hafta boyunca tazeliğini korur.

24 Şubat 2018 Cumartesi

Turpun Faydaları


Turp en iyi bildiğimiz yiyeceklerden biridir. Genellikle kışın soframızdan eksik etmeyiz. Turp çiğ olarak, pişirilerek ya da turşusu yapılarak yenmektedir. Turp tohumlarından elde edilen yağlarda kullanılmaktadır. Turp meyvesinden başka yaprakları, çiçekleri ve tohumları da şifa kaynağı olarak da kullanılabilmektedir. yani Turp; tohumu, kökü ve yaprağı ile beraber tam bir şifa kaynağıdır. Turp soğanla birlikte yendiğinde gaz problemi olmayacağı için herkese tavsiye edilebilir.

23 Şubat 2018 Cuma

Maydanozu Tanıyor ve Biliyormuyuz?

Maydonozu sanırım hepimiz biliyoruz. Oldukça besleyici olan maydanozu yıl boyunca bulabilirsiniz. Maydanoz, dünyanın en popüler bitkilerindendir. Maydanoz kereviz ile ilişkili bir ottur. Doğranmış taze maydanoz içerisinde bulunan vitamin ve minarelleri bilseydiniz sofranızdan eksik etmezdiniz. Sizlere sürpriz gelecek içerik hakkından bilgi vermek istiyoruz: Vitamin K,  vitamin C, vitamin A, folat, demir, bakır, potasyum, magnezyum, lif, kalsiyum, manganez, fosfor, çinko, vitamin B.