Sayfalar

3 Mart 2018 Cumartesi

Brokolinin Faydalari

Lahanagillerailesinin üyesi olan brokoli İtalya ile birlikte anılan ve o bölge ile özdeşleşmiş bir sebzedir. Brokolinin dünyaya yayılması ve tanınması 1900’lü yıllarda olmuştur. Günümüze gelindiğinde brokoli, her ne kadar en popüler sebzeler listesinde kendisine yer bulamasa da en faydaları sebzeler listesinde üst sıralarda yer almaktadır. Son yıllarda ülkemizde üretimi arttığından temininde güçlük çekilmemektedir. Pazarlarda ve manavlarda kolaylıkla bulunabilmektedir. Yapılan araştırmalarda brokolinin havuçtan çok daha fazla karoten içerdiği görülmüştür. Hem suyu hem de kendisi tüketilebilecek en iyi sebzelerden olduğu kabul edilmektedir. Brokoli salatası ya da yemeği yapılarak tüketilebileceği gibi haşlanarak suyu da tüketilmektedir.

28 Şubat 2018 Çarşamba

Zencefilin Faydaları


Zencefil, hem modern tıpta hem de geleneksel tıpta sıkça kullanılan, dünya üzerinde bilinen en sağlıklı bitkilerin başında gelir. Başlıca kullanıldığı durumlar, mide bulantılarında, soğuk algınlığndaı, sindirim sorunlarında ve öksürük üzerinde son derece etkileri olan zencefilin faydalarını daha yakından inceleyelim.
Çoğunlukla Güneydoğu Asya, Hindistan, Malezya gibi tropikal iklime sahip bölgelerde yetişen zencefil yurdumuzda yetişmemektedir. Ama yine de taze zencefili marketlerden tüm yıl boyu temin edebilmekteyiz. Serin ve kuru ortamda saklanması gerekmektedir. Buzdolabında saklandığında ise bir kaç hafta boyunca tazeliğini korur.

24 Şubat 2018 Cumartesi

Turpun Faydaları


Turp en iyi bildiğimiz yiyeceklerden biridir. Genellikle kışın soframızdan eksik etmeyiz. Turp çiğ olarak, pişirilerek ya da turşusu yapılarak yenmektedir. Turp tohumlarından elde edilen yağlarda kullanılmaktadır. Turp meyvesinden başka yaprakları, çiçekleri ve tohumları da şifa kaynağı olarak da kullanılabilmektedir. yani Turp; tohumu, kökü ve yaprağı ile beraber tam bir şifa kaynağıdır. Turp soğanla birlikte yendiğinde gaz problemi olmayacağı için herkese tavsiye edilebilir.