Sayfalar

18 Mart 2018 Pazar

Kerevizin Faydaları


Tam bir vitamin ve mineral deposu olan kerevizin faydaları, onu tüketilmesi gereken  sebzeler içinde öne çıkarmaktadır. İçerisinde A, B, C ve E vitaminlerini bulundurur. Vücudumuzun ayrıca ihtiyaç duyduğu; fosfor, çinko, bakır, mangan, demir, kalsiyum ve selenyum gibi mineraller yönünden zengindir. Özellikle çinko çok fazla besinde bulunmadığı için kereviz tüketimi önemli bir hale gelmektedir. Çinko eksikliğinde; saç dökülmesinden, bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve gelişim bozukluklarına kadar birçok problemin baş göstermesi mümkündür.

17 Mart 2018 Cumartesi

Soğanın ve Soğan Suyunun Faydaları


Soğan hepimizin evinden eksik olmayan hemen hemen her yemekte kullanılan, evlerimizin vazgeçilmezleri arasında en başta bulunan eksikliğini her zaman hissettiğimiz bir sebzedir. Keskin ve güçlü kokusu sayesinde bazı insanlar yemeyi sevmese de yemekten çekinse bile faydaları tartışılmaz bir bitkidir. Yaz aylarında taze olan bitki, kış aylarında ise kuru olarak yemeklerimizin yanında salatalarımızda da yerlerini alırlar. Sarı soğan daha az acı olması, kırmızı olan çokça bulunması, mor olan ise acı olması sebepleriyle tercih edilir.

16 Mart 2018 Cuma

Mandalina


Ülkemizde ege ve akdeniz bölgesinde yetişen kış mevsiminin vazgeçilmez meyvesi olan mandalini hepimiz bilir ve severiz. Turunçgillerden, ılıman iklimlerde yetişen ve portakala çok benzeyen bir ağaçtan yetişen turuncu renkli, tatlı, kokulu, lezzetli bir meyvedir mandalin.
Bağışıklık sistemimizi güçlendiren besin kaynaklarından en başta gelenlerindendir.
Mandalina ağacı, kuraklığa portakaldan daha dayanıklıdır. Meyveleri soğuktan kolayca hasar görür. Sonbaharın erken döneminde yetişir. Don olayına maruz kalmadığı sürece ağaçta kalabilir. Ağacın soğuk direnci yüksektir; -15º C’de bile hayatta kalır. Mandalina ağacı bazı çeşitlerinde portakaldan daha küçük iken bazı çeşitlerinde aynı boydadır.