Sayfalar

7 Nisan 2018 Cumartesi

Şevketibostan


Bu şifalı bitki, tıbbi kullanımları için 2000 yılı aşkın bir süredir kullanılmaktadır. Asteraceae ailesine aittir ve Akdeniz bölgesi, Avrupa, Batı Asya ve Doğu Amerika’ya özgüdür. Demir, lignan, manganez, potasyum, magnezyum, cnicin ve tanen gibi bileşenlere sahiptir. Tonik, müsilaj, sindirim, febrifüj, emetik, diüretik, anti-inflamatuar, uyarıcı, antidiyareal ve balgam söktürücü gibi tıbbi özelliklere sahiptir. Dünyanın başka yerlerinde bir tür zararlı ot olarak bilinir.
Kapsül, tentür ve çay şeklinde kullanılabilir. Zeytinyağlı yemeği yapılabilir. Hormon dengesizliğini tedavi etmek için yararlıdır ve dolaşımı artırır. Bu bitki beyne oksijen taşır. Antiseptik olan, iltihaplı dokuyu küçülten ve periferik kan damarlarını genişleten büzücü bileşiklere sahiptir. Büyük bir potasyum kaynağı olduğundan amenore, dismenore, ateş, sarılık, artrit ve solunum alerjileri için kullanılır.

1 Nisan 2018 Pazar

Havuç Nedir? Faydaları Nelerdir?


Havuç çok fazla tüketilen besinlerin başında gelir. Salatalarda ve yemeklerde yerini alır. Havuç, muhteşem bir A vitamini kaynağıdır. Havucu, düzenli olarak tüketiyorsanız A vitamini sorunu yaşayacağınızı zannetmiyoruz. Yemek ve salatalar yanında aperatif yiyecek olarak tüketildiğinden, tüketimi kolay olan besin kaynakları arasındadır.
Bir porsiyon doğranmış havuçta ortalama % 10 K vitamini, % 6 C vitamini ve % 2 kalsiyum bulunur. Yüksek miktarda A vitamini içerir. A vitamini karaciğer için çok faydalıdır, içerdiği diğer besinler aynı zamanda göz ve kemik sağlığına faydalı olduğu bilinmektedir. B6 vitamini, bakır, folik asit, tiamin ve magnezyum içermektedir. Zengin mineral ve besin kaynaklarından dolayı aşırı şekilde tüketilmemesi gerekir.

25 Mart 2018 Pazar

Karpuzun Faydaları ve Yararları


Yaz aylarının en mükemmel meyvelerinden bir tanesi de karpuzdur. Bizi hem serinletir hem de hararetimizi giderir. Karpuz sağlığa şifalı gelen meyveler sıralamasında ilk sıralarda yer alır. Karpuzun saçtan tırnağa kadar bütün vücuda faydası olduğunu söylemek mümkündür.
%92’ni su oluşturduğu için serinletici ve nemlendiricidir. Yaz sıcaklarında bir diliminin bile içimize su serptiği bu tatlı meyvenin verdiği serinliği yaz aylarında başka bir meyve bulamıyoruz. A vitamini deposu olan karpuzun gözleri dinlendirdiği ve beslediğini, bağışıklık sistemini güçlendirdiği söylenebilir.