
Yaprak döken güz yemşi bitkisi 4-10 metre boyuna ulaşabilirken giderek artan yoğunlukta bir yaprak birikimine sahiptir. Güz yemişinin çiçekleri ise 4 bölmeli sarı beyaz ve güzel kokuludur.

Güz yemişi bitkisi domatesten 7-17 kat fazla oranda likopen içerir bundan dolayı kansere karşı insan bünyesini kuvvetlendirdiği bilinmektedir. Güz yemişi taze veya kurutulmuş olarak bolca tüketilir ve gerçekten çok şifalı bir bitkidir. Güz yemişinin çekirdekleri de oldukça şifalıdır ve ayrıca çekirdeklerinin tatları mayahoş lezzetli dir. Çekirdekler özellikle çiğnenerek tüketilir.
güzyemişi eksi 40 dereceye kadar soğuğa ve kurak koşullara dayanan bir yapısı vardır, güzyemişinin Türkiye’de alternatif ürünler içinde en kolay ve ekonomik yetiştirilebilecek bir meyve olduğunu düşünebilirizı.
Güzyemişinin Asya ülkelerinde çeşitli şekillerde tüketildiğini belirten Çelik, güzyemişinin taze meyve, meyve suyu, reçel, jöle, sos, kuru meyve olarak tüketildiğini, yaprak, kök ve çiçeklerinden ise ilaç sanayisinde yararlanıldığını kaydetti. Çelik, güzyemişinin Uzakdoğu’da geleneksel besin kaynaklarından biri olarak tüketildiğini de sözlerine ekledi.

Yaprak döken güz yemşi bitkisi 4-10 metre boyuna ulaşabilirken giderek artan yoğunlukta bir yaprak birikimine sahiptir. Güz yemişinin çiçekleri ise 4 bölmeli sarı beyaz ve güzel kokuludur.
- Antibakteriyel bir meyvedir. Sağlık açısından son derece önemlidir.
- Prostat kanseri, pankreas kanseri gibi birçok kansere yakalanma riskini düşüren özellige sahiptir. Hücrelerin yenilenmesini sağlar.
- Biyoaktif bileşikler, esansiyel yağ asitleri, beto karoten, lutein, A, C ve E vitaminlerce zengindir.
- Likopen akciğerdeki iltihaplanmayı onarıp, astım riskini azaltmaktadır. Günde 1 porsiyon ve daha fazla domates ve türevlerini tüketmek prostat kanserini önleyici etkiye sahiptir.
Kan basıncını düşürücü etkiye sahiptir ayrıca likopen; cildin oksijeni daha iyi ve etkili kullanmasını sağlar.Kadınların Güzellik Sırrı: Likopen
Ciltte doğal bronzlaşma sağlayıp, gerginlik, parlaklık ve canlılık sağlayan likopenin güzelliğe katkısı yeni değil aslında, yıllar öncesine kadar dayanmaktadır.
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilGüz yemişi şekere iyi gelirmi
YanıtlaSil