Sayfalar

17 Şubat 2018 Cumartesi

Keçiboynuzu Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu ağacı, yaz kış yapraklarını dökmeyen, sürekli yeşil olan, yaz aylarında yeşil renkli çiçekler açan, siyah boynuz şeklinde meyvelere sahip bir ağaçtır.
Keçiboynuzunun faydaları arasında; kemik erimesine iyi gelmesi, balgam söktürücü olması, kansızlığa fayda sağlaması sayılabilir. Yaprakları genellikle sert ve koyu yeşil olup sıcak bölgelerde, ılıman iklimlerde yetişen bir bitkidir. Çeşitli şekerler, A, B, E vitaminleri, karbonhidratlar, yağ, trigosol, selüloz, kalsiyum, potasyum, fosfor, tanen ve azotlu bileşikler içermektedir. Halk arasında harnup, ballıbaba, carob, kaluş, carobe, meluk, ballıboynuz adıyla da bilinmektedir. Faydalarını sıralarsak;
1.            Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlar.
2.            Akciğer kanserini büyük ölçüde önleme gücüne sahip olduğu gibi mide ve bağırsak hastalıklarına da iyi gelir.

Fesleğen | Reyhan | Peslan

Bir çoğumuz güzel kokusu için evlerimizde saklılarda besler, büyütürüz. Peki fesleğenin ne olduğunu biliyormuyuz.???
 Köylerde Reyhan (fesleğen) kokusu için bahçelerde ve avlularda yetiştirilir. Çoğu kişi sadece koklar. Şifası bilinmez. Halbuki reyhan soğuk rahatsızlıkları, anne sütü artıcı etkileriyle eve içinde bulunan bir şifa kaynağıdır. Bilinen  bir yan etkisi yoktur.

Şifası

Boğmaca : Fesleğen kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
Öksürük, Nezle : Reyhan kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

Sarımsağın Faydaları

Sarımsak özellikle eski çağlarda Çin, Yunanlılar, Romalılar, Hindular ve Babilliler tarafından  bağırsak solucanları ve parazitleri atılması için kullanılmıştır.
Sarımsak yaklaşık olarak 60 tür mantar çeşitlerini, 20 tür bakteri çeşitlerini ve en güçlü virüslerin bile öldürülmesinde etkilidir.  Bu parazitleri öldürüyor ve ikincil mantar enfeksiyonlarının kontrolünde, hafifçe eleme uyarıcı ise detoks ve parazit toksinlerin neden olduğu oksidasyona karşı korunması için antioksidan özelliklere sahip bir geçmişe sahiptir. Bu parazitleri öldürmede aktif bileşikler olan allicin ve ajoene sarımsak bünyesinde bol miktarlarda bulunmaktadır. Sarımsak bağırsaklarda meydana gelen ve besin zehirlenmelerine sebebiyet veren bakterileri öldürmekte 100 kat etkili antibiyotiklerden biri olduğu bilimsel olarak da kanıtlanmıştır.