Sayfalar

17 Şubat 2018 Cumartesi

Ihlamurun Faydaları



Ihlamuru hepimiz bilmekteyiz ve günlük yaşantımızda kullanmaktayız. Ihlamur halk hekimleri tarafından yüzyıllardır sağlık sorunlarını tedavi etmek adına kullanılmaktadır. Ihlamurun çiçekleri, yaprakları ve odunsu gövdeleri tıbbi amaçlar için kullanılan parçalarıdır. Ihlamur çiçeğinde aktif olarak flavonoidler, uçucu yağlar ve musilaj gibi bileşikler bulunmaktadır. Ayrıca büzücü olarak hareket edebilen tanen de bulunmaktadır. Ihlamur bu tanen sayesinde kas kasılmalarının azalmasında yardımcı olmaktadır.

Keçiboynuzu Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu ağacı, yaz kış yapraklarını dökmeyen, sürekli yeşil olan, yaz aylarında yeşil renkli çiçekler açan, siyah boynuz şeklinde meyvelere sahip bir ağaçtır.
Keçiboynuzunun faydaları arasında; kemik erimesine iyi gelmesi, balgam söktürücü olması, kansızlığa fayda sağlaması sayılabilir. Yaprakları genellikle sert ve koyu yeşil olup sıcak bölgelerde, ılıman iklimlerde yetişen bir bitkidir. Çeşitli şekerler, A, B, E vitaminleri, karbonhidratlar, yağ, trigosol, selüloz, kalsiyum, potasyum, fosfor, tanen ve azotlu bileşikler içermektedir. Halk arasında harnup, ballıbaba, carob, kaluş, carobe, meluk, ballıboynuz adıyla da bilinmektedir. Faydalarını sıralarsak;
1.            Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlar.
2.            Akciğer kanserini büyük ölçüde önleme gücüne sahip olduğu gibi mide ve bağırsak hastalıklarına da iyi gelir.

Fesleğen | Reyhan | Peslan

Bir çoğumuz güzel kokusu için evlerimizde saklılarda besler, büyütürüz. Peki fesleğenin ne olduğunu biliyormuyuz.???
 Köylerde Reyhan (fesleğen) kokusu için bahçelerde ve avlularda yetiştirilir. Çoğu kişi sadece koklar. Şifası bilinmez. Halbuki reyhan soğuk rahatsızlıkları, anne sütü artıcı etkileriyle eve içinde bulunan bir şifa kaynağıdır. Bilinen  bir yan etkisi yoktur.

Şifası

Boğmaca : Fesleğen kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
Öksürük, Nezle : Reyhan kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.