Sayfalar

23 Şubat 2018 Cuma

Maydanozu Tanıyor ve Biliyormuyuz?

Maydonozu sanırım hepimiz biliyoruz. Oldukça besleyici olan maydanozu yıl boyunca bulabilirsiniz. Maydanoz, dünyanın en popüler bitkilerindendir. Maydanoz kereviz ile ilişkili bir ottur. Doğranmış taze maydanoz içerisinde bulunan vitamin ve minarelleri bilseydiniz sofranızdan eksik etmezdiniz. Sizlere sürpriz gelecek içerik hakkından bilgi vermek istiyoruz: Vitamin K,  vitamin C, vitamin A, folat, demir, bakır, potasyum, magnezyum, lif, kalsiyum, manganez, fosfor, çinko, vitamin B.

19 Şubat 2018 Pazartesi

Enginarın Faydaları


Enginar kış aylarında tüketilen popüler bir besin kaynağıdır. Daha çok Akdeniz’de yetişen ve sağlık açısından birçok faydası olan bir sebzedir. Enginarın 0.5 uzunluğunda yaprakları vardır ve 1-2 metreye kadar uzayabilir. Otantik görünümlü açık pembe çiçekleri ve yenilebilir tohumlara sahiptir.
Enginar C ve K vitamini içerir.  Enginar düzenli olarak tüketildiğinde bünyenin ihtiyaç duyduğu magnezyum, çinko, demir, potasyumu sağlar. Bunun yanında bünyenin lif ihtiyacını ciddi anlamda giderir, kalsiyum açısından da zengin bir besin kaynağıdır. Bitki yapraklarının karaciğer hastalığı durumlarında etkili olduğu kanıtlanmıştır.

17 Şubat 2018 Cumartesi

Ihlamurun Faydaları



Ihlamuru hepimiz bilmekteyiz ve günlük yaşantımızda kullanmaktayız. Ihlamur halk hekimleri tarafından yüzyıllardır sağlık sorunlarını tedavi etmek adına kullanılmaktadır. Ihlamurun çiçekleri, yaprakları ve odunsu gövdeleri tıbbi amaçlar için kullanılan parçalarıdır. Ihlamur çiçeğinde aktif olarak flavonoidler, uçucu yağlar ve musilaj gibi bileşikler bulunmaktadır. Ayrıca büzücü olarak hareket edebilen tanen de bulunmaktadır. Ihlamur bu tanen sayesinde kas kasılmalarının azalmasında yardımcı olmaktadır.