Turp en iyi bildiğimiz yiyeceklerden biridir. Genellikle kışın soframızdan eksik etmeyiz. Turp çiğ olarak, pişirilerek ya da turşusu
yapılarak yenmektedir. Turp tohumlarından elde edilen yağlarda
kullanılmaktadır. Turp meyvesinden başka yaprakları, çiçekleri ve
tohumları da şifa kaynağı olarak da kullanılabilmektedir. yani Turp; tohumu, kökü ve yaprağı ile beraber tam bir şifa kaynağıdır. Turp soğanla
birlikte yendiğinde gaz problemi olmayacağı için herkese tavsiye edilebilir.
24 Şubat 2018 Cumartesi
23 Şubat 2018 Cuma
Maydanozu Tanıyor ve Biliyormuyuz?
Maydonozu sanırım hepimiz biliyoruz. Oldukça besleyici olan maydanozu yıl boyunca bulabilirsiniz. Maydanoz, dünyanın en popüler bitkilerindendir. Maydanoz kereviz ile ilişkili bir ottur. Doğranmış taze maydanoz içerisinde bulunan vitamin ve minarelleri bilseydiniz sofranızdan eksik etmezdiniz. Sizlere sürpriz gelecek içerik hakkından bilgi vermek istiyoruz: Vitamin K, vitamin C, vitamin A, folat, demir, bakır, potasyum, magnezyum, lif, kalsiyum, manganez, fosfor, çinko, vitamin B.
19 Şubat 2018 Pazartesi
Enginarın Faydaları
Enginar kış aylarında tüketilen popüler bir besin
kaynağıdır. Daha çok Akdeniz’de yetişen ve sağlık açısından birçok faydası olan
bir sebzedir. Enginarın 0.5 uzunluğunda yaprakları vardır ve 1-2 metreye kadar
uzayabilir. Otantik görünümlü açık pembe çiçekleri ve yenilebilir tohumlara
sahiptir.
Enginar C
ve K vitamini içerir. Enginar düzenli
olarak tüketildiğinde bünyenin ihtiyaç duyduğu magnezyum,
çinko, demir, potasyumu sağlar. Bunun yanında bünyenin lif
ihtiyacını ciddi anlamda giderir, kalsiyum açısından da zengin bir besin kaynağıdır. Bitki yapraklarının karaciğer hastalığı durumlarında
etkili olduğu kanıtlanmıştır.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)