Sayfalar

13 Aralık 2020 Pazar

Hatmi Çiçeği

Hatmi çiçeği, soğuk aylarda vücudumuzun en büyük dostlarındandır. Bazı yörelerimizde Hire, Devegülü, Silindir Çiçeği, Gülhatmi olarak da bilinmektedir. Temmuz – Ağustos aylarında çiçekleri açan bitki, 50-150 cm'ye kadar uzayabilmektedir.. Sulak yerleri sever, gövdesi dik ve tüylü olup Akdeniz ve Ege Bölgesinde yetişmektedir. Bitkinin şifalı kısımları kök, yaprak ve çiçekleridir. Bünyesinde nişasta, sakaroz, galaktoz, pektin, yağ, tanen ve asparagin taşır. Bilinen herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.



19 Nisan 2020 Pazar

Alıç

Şifalı bitkiler öyle uçsuz bucaksız ki içinde henüz tanımadıklarınız olabilir.Belki deaha önce yediğiniz belkide bilmediğiniz alıcı tanıtacağız bugün. Ülkemizde en çok Sivas ve çevresinde yetişen ALIÇ Nisan-Haziran ayları arasında YETİŞEN BİR MEYVEDİR..
 
Ancak hemen endişelenmeyin çünkü bu meyvelerin kurutulmuş hali tüm yıl boyunca aktarlarda bulunabiliyor. Aynı zamanda hazır olarak çayı ve sirkesi de yapılıyor. Yani siz yeter ki alıçtan faydalanmak isteyin, gerisi kolay diyor ve alıçtan nasıl faydalanabilirsiniz bunu anlatmaya koyuluyoruz.

Ne işe yarıyor: Alıcın faydaları

  • Alış kan akışının düzenli bir şekilde devam etmesini sağlayarak kalp ve damar sağlığını korumada en önemli şifalı bitkiler arasında yer alıyor.
  • Bu sayede kalp krizi ve felç gibi birçok hastalıktan da bizi koruyor.
  • Yine kan dolaşımının sağlıklı bir şekilde sürmesini sağladığı için beynin de işlevselliğini koruyor, hafızayı güçlendirip sinir-stresten vücudumuzu uzak tutuyor.
  • İdrar söktürücü bir etkisi bulunuyor.
  • Sindirim sistemine destek olarak gaz sancısı ve mide ağrısı ve hazımsızlık gibi sorunların elinden geldiğince hızlı bir şekilde geçmesini sağlıyor.

  • Nasıl kullanılıyor: Alıcın kullanımı

    Alıcın yukarıda saydığımız faydalarından yararlanabilmek için kırmızı ve sarı renklerde olan meyvelerini tüketmek gerekiyor. Bu meyveler bahar sonu-yaz başı gibi taze olarak bulunabilse de yılın geri kalan zamanında aktarlardan kurutulmuş hallerine erişilebiliyor.
    Çayı, reçeli, marmeladı ve hatta sirkesi de yapılabiliyor. Alıç bitkisini daha yakından tanımak isteyenleri onu tüm yönleriyle anlattığımız şu yazımıza da bekleriz diyor ve bir sonraki şifalı bitkimizle sizi tanıştırıyoruz.

    15 Nisan 2019 Pazartesi

    Rokanın Faydaları

    Salata denince akla roka gelir. rokasız salata duşunulmez. Ağırlıklı olarak tadı acımtırak yet bulunsa da limon ile birlikte tüketildiğinde oldukça lezzetli olan ve herkes tarafından sevilen bir besindir. Roka, ülkemizde ve dünyada yemeklerde ve salatalarda sıklıkla tüketilir.  Akdeniz ve Ege bölgelerinde bol miktarda yetiştirilir.
    Bu yoğun tüketiminin sebebi yalnızca lezzetli ve yiyeceklere yakışan bir besin olması değildir. Roka, içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde çok ama çok sağlıklı bir besindir. Bu yönüyle sağlıklı beslenmenin oldukça önemli temel taşlarından biri olabilmektedir.