Sayfalar

16 Aralık 2020 Çarşamba

Işgın otu

ışgın otu  en çok Erzurum ve çevresinde yetişiyor ve en çok o bölgelerde yaşayanlar biliyor. 

  • Işgın otu, hücrelerin yenilenmesine destek olma özelliği nedeniyle birçok kanser türüne karşı vücudumuzu korur,
  • Sindirim sisteminin sağlıkla çalışmasına destek olur, hazmı kolaylaştırıyor.
  • İştah açıcı bir özellik de gösterir, kilo almak isteyenlerin ellerinden düşürmemesi gerekir,
  • Kan şekerini düzene soktuğundan şeker hastalığına olumlu etkilerde bulunur.
  • Kötü kolesterolü düşürmede de önemli bir rol oynar,
  • Hücre yenileme özelliği cilde de çok iyi gelir, yaşlanma karşıtı bir etki oluşturur.


  • Işgın otu genel olarak yemeklerde kullanılan yeşil bitkilerden dersek yanlış olmaz. Omlet de yapılıyor , yemek de, çorba da, reçel de. Her haliyle faydalarını sürdürse de en güzeli en az ısıl işleme maruz kalmış hali tabii, bizden söylemesi.
  • 13 Aralık 2020 Pazar

    Hatmi Çiçeği

    Hatmi çiçeği, soğuk aylarda vücudumuzun en büyük dostlarındandır. Bazı yörelerimizde Hire, Devegülü, Silindir Çiçeği, Gülhatmi olarak da bilinmektedir. Temmuz – Ağustos aylarında çiçekleri açan bitki, 50-150 cm'ye kadar uzayabilmektedir.. Sulak yerleri sever, gövdesi dik ve tüylü olup Akdeniz ve Ege Bölgesinde yetişmektedir. Bitkinin şifalı kısımları kök, yaprak ve çiçekleridir. Bünyesinde nişasta, sakaroz, galaktoz, pektin, yağ, tanen ve asparagin taşır. Bilinen herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.



    19 Nisan 2020 Pazar

    Alıç

    Şifalı bitkiler öyle uçsuz bucaksız ki içinde henüz tanımadıklarınız olabilir.Belki deaha önce yediğiniz belkide bilmediğiniz alıcı tanıtacağız bugün. Ülkemizde en çok Sivas ve çevresinde yetişen ALIÇ Nisan-Haziran ayları arasında YETİŞEN BİR MEYVEDİR..
     
    Ancak hemen endişelenmeyin çünkü bu meyvelerin kurutulmuş hali tüm yıl boyunca aktarlarda bulunabiliyor. Aynı zamanda hazır olarak çayı ve sirkesi de yapılıyor. Yani siz yeter ki alıçtan faydalanmak isteyin, gerisi kolay diyor ve alıçtan nasıl faydalanabilirsiniz bunu anlatmaya koyuluyoruz.

    Ne işe yarıyor: Alıcın faydaları

  • Alış kan akışının düzenli bir şekilde devam etmesini sağlayarak kalp ve damar sağlığını korumada en önemli şifalı bitkiler arasında yer alıyor.
  • Bu sayede kalp krizi ve felç gibi birçok hastalıktan da bizi koruyor.
  • Yine kan dolaşımının sağlıklı bir şekilde sürmesini sağladığı için beynin de işlevselliğini koruyor, hafızayı güçlendirip sinir-stresten vücudumuzu uzak tutuyor.
  • İdrar söktürücü bir etkisi bulunuyor.
  • Sindirim sistemine destek olarak gaz sancısı ve mide ağrısı ve hazımsızlık gibi sorunların elinden geldiğince hızlı bir şekilde geçmesini sağlıyor.

  • Nasıl kullanılıyor: Alıcın kullanımı

    Alıcın yukarıda saydığımız faydalarından yararlanabilmek için kırmızı ve sarı renklerde olan meyvelerini tüketmek gerekiyor. Bu meyveler bahar sonu-yaz başı gibi taze olarak bulunabilse de yılın geri kalan zamanında aktarlardan kurutulmuş hallerine erişilebiliyor.
    Çayı, reçeli, marmeladı ve hatta sirkesi de yapılabiliyor. Alıç bitkisini daha yakından tanımak isteyenleri onu tüm yönleriyle anlattığımız şu yazımıza da bekleriz diyor ve bir sonraki şifalı bitkimizle sizi tanıştırıyoruz.