Sayfalar

14 Nisan 2019 Pazar

Dereotunun Faydaları






Dereotu asya bölgesinin bitkisidir. Ülkemizin tm bölgelerinde yetişmektedir ve retimi yapılmaktadır. Ortalama olarak 30 cm ile 120 cm’ye kadar yükselen sapı vardır. Itır kokulu bir bitki olan dere otu sonbahar aylarında toplanır. Daha çok salatalarda                    kullanılır ve çiğ olarak tüketilmektedir.Dereotunun inanılmaz faydaları
Dereotu vitamin deposudur, Fosfor, Bakır, Magnezyum, A ve C vitaminleri ile potasyum, kalsiyum, demir ve çinko yönünden çok zengindir. Bir tutam dereotu bir yetişkinin C vitamini ihtiyacının % 40’ını, A vitamini ihtiyacının ise % 43’ini karşılamaktadır.
DEREOTUNUN FAYDALARI NELERDİR?
*Sindirim Sistemimize Faydaları;

11 Nisan 2018 Çarşamba

Güz Yemişi Nedir?

Özellikle Himalayalar ve Japonya'da çokca tüketilen ve bilinen bu bitki genelde kırmızı renkli meyveler vermektedir. Güz yemişi, yoğun dikenli ve bodur bir ağaç olan zeytinimsi bitkiden elde edilen meyvelerdir.  Kök yapısında bulunan azot tutucu yardımcı bakteriler sayesinde kısır coğrafyalarda da başarıyla büyüyebilen güz yemişi özellikle son bahar aylarında kendini gösterir ve olgunlaşır güz yemişi adını zaten bu özelliği sayesinde almıştır.
Yaprak döken güz yemşi bitkisi 4-10 metre boyuna ulaşabilirken giderek artan yoğunlukta bir yaprak birikimine sahiptir.  Güz yemişinin çiçekleri ise 4 bölmeli sarı beyaz ve güzel kokuludur.

8 Nisan 2018 Pazar

Ginseng Nedir, Faydaları Nelerdir?

Aslında Panax cinsine ait yaklaşık bir düzine farklı bitki türünü içeren geniş bir terimdir. Büyük etli kökleri (ana besin kaynağı) olan bu çok değerli bitki, tipik olarak Kuzey Amerika’da ve Asya’nın bazı serin bölgelerinde bulunur. Ancak, bu faydalı bitki için küresel talebin artması nedeniyle, dünya çapında ihraç edilmektedir. Bazıları etli iken, bazıları odunsu kökleri olan, farklı şekillerde cinsleri vardır. Kökü, bitkinin en şifalı bölümüdür ve kurutulmuş olarak, bütün veya dilimlenmiş formda satın alınabilir.